/
MOJA PRIČA

MOJA PRIČA

Kao devojčica sam se preselila iz Dervente (BiH) u Švedsku. Moj put do edukatora i instruktora nije bio lak, ali je bio inspirativan i nagrađujući na mnogo načina. Probijala sam se kroz teške situacije i vremenom došla do tačke u kojoj mogu pomoći drugima da se osećaju dobro kroz mentalni trening i Yin jogu. Kao dipl.ekonomista i pedagog, iako sam imala mnogo razloga da budem zadovoljna osetila sam da nešto nedostaje u mom životu. Započela sam brojne edukacije i stekla zvanje instruktora životnih veština koje donose izuzetne rezultate u mom radu sa osobama koje su pod stresom, sa manjkom samopoštovanja i samopouzdanja. Kreirala sam kurs mentalnog treninga koji se fokusira na samopoštovanje, upravljanje stresom, kvalitetan san, bolje odnose sa sobom i drugima, upravljanje konfliktima, kao i mindfulness. Bili su potrebni meseci napornog rada i istraživanja, ali sam znala da će sve to vredeti ako će pomoći ljudima da se osećaju bolje i ostvare svoj puni potencijal. Moja praksa i rezultati su to pokazali. Moj rad je prepoznat od strane mnogih škola širom Švedske i ponosna sam što sam prvi i jedini nastavnik u Švedskoj koji je kreirao kurs mentalnog treninga koji se fokusira na samopoštovanje, stres, san, odnose, upravljanje konfliktima i mindfulness. To što sam majka divne ćerke takođe me je naučilo mnogo toga- da brinem o sopstvenom mentalnom i fizičkom zdravlju. Naučiti da brinete o svom mentalnom zdravlju i blagostanju je nešto od čega svako može imati koristi bez obzira na godine ili poreklo. To je nešto što strastveno širim i zahvalna sam što imam priliku da to uradim kroz svoj rad kao edukator i instruktor. Kada mi je u tridesetim godinama dijagnostikovan Behterevova bolest bio je to šok za mene. Nisam znala kako će uticati na moj život, ali umesto da odustanem i prihvatim svoju situaciju, odlučila sam da pronađem način da živim punim i aktivnim životom.  Tada sam otkrila Yin jogu i antiinflamatornu dijetu.

Behterevova bolest je oblik inflamatornog artritisa koji zahvata kičmu i karlicu. Bolest može uticati i na druge delove tela, kao što su zglobovi, oči i creva. Reč je o hroničnoj bolesti koja utiče na organizam izazivajući upale u zglobovima i vezivnim tkivima kičme i karlice što može izazvati ukočenost, bol i ograničenu pokretljivost u kičmi i zglobovima. Za mene je bio izazov da pronađem tretman i uspela sam! Ne samo da je uklonio simptome, već je zapravo pomogao u smanjenju upale.
Yin joga je nežniji oblik joge koji se fokusira na istezanje vezivnog tkiva i mišića. To je pasivna i meditativna forma joge tokom koje duže ostajete u položaju i puštate gravitaciju da deluje na telo. Ovaj oblik joge se pokazao efikasnim u povećanju pokretljivosti, smanjenju stresa i anksioznosti i smanjenju upale u telu.
Počela sam da uključujem Yin jogu u svoju dnevnu rutinu i ubrzo sam doživela poboljšanja. Moji zglobovi su postali manje ukočeni i bol se postepeno smanjivao. Ali nije samo joga pomogla da se osećam bolje, već je tome doprineo i moj način ishrane anti-inflamatorna dijeta koja se fokusira na smanjenje upale u telu hranom koja je bogata anti oksidansima i omega-3 masnim kiselinama. Počela sam da unosim više povrća, voća, orašastih plodova, semenki i ribe u svoju ishranu i izbegavala sam prerađenu hranu i šećer. Kombinujući Yin jogu sa antiinflamatornom ishranom počela sam da živim život bez bolova i budem aktivna majka, a ne žrtva moje bolesti.

Biti svesno prisutan je moguće, lekovito i veoma korisno

Daj sebi šansu, nauči veštine i tehnike koje menjaju život

Saznaj više o edukacijama

Yin joga nije klasična joga. Ona je nežna i drugačija

Otkrij Yin jogu

Join us for an enchanting yoga experience with our talented instructors

Amet venenatis urna cursus eget euismod quis viverra nibh cras.

Vaša najčešća
pitanja:

Uplovite u čudesan svet moćnih mentalnih i telesnih treninga. Vaša pitanja o Yin jogi, mindfulness-u, mentalnim treninzima možete postaviti mejlom: info@mindyoga.rs

Yin Joga & Mindfulness mogu postati tvoj novi stil života - prijavi se za nedeljni newsletter već danas