/
RESTORATIVE JOGA

RESTORATIVE JOGA

Restorativna joga je nežan i opuštajući oblik joge koji opušta, smanjuje stres i podstiče oporavak. To je odlična praksa za one koji žele da smanje nivo stresa, poboljšaju san i povećaju svest tela i uma. Takođe je dobra dopuna napornijim oblicima vežbanja kako bi se uravnotežila reakcija tela na stres i napor.

Tokom vežbanja se obično koriste različiti oslonci kao što su jastuci, ćebad, blokovi i pojasevi za postavljanje tela u udobne i opuštene položaje. U položaju se ostaje duži vremenski period (obično između 20 i 30 minuta) da bi se telo opustilo i da bi se podstaklo dublje opuštanje i brže aktiviranje parasimpatičkog nervnog sistema.

Prednosti restorativne joge:

Smanjenje stresa: Restorativna joga pomaže u smanjenju stresa i anksioznosti utičući na parasimpatički nervni sistem koji smanjuje hormone stresa i nudi osećaj smirenosti i spokoja.

Opuštanje: Održavanjem tela u udobnim položajima, napetost i stres u mišićima se oslobađaju, što dovodi do dubljeg opuštanja.

Poboljšava san: Kako restorativna joga pomaže u smanjenju stresa i podstiče opuštanje, takođe može poboljšati kvalitet sna.

Povećava svest o telu i umu: Kada duže ostajete u položaju lakše se fokusirate na svoje disanje i prisutni ste u trenutku što povećava svest i tela i uma.

Oporavak za telo: Pošto je restorativna joga nežna i jednostavna, može biti od velike pomoći ljudima koji se oporavljaju od povrede ili bolesti, kao i onima kojima je potreban spor program oporavka.

Balansira autonomni nervni sistem: Promovišući parasimpatičku aktivnost u telu, restorativna joga pomaže u ravnoteži autonomnog nervnog sistema, što je važno za zdravo funkcionisanje celog tela.

Poziva vas Sanja da joj se pridružite na online radionici od 8-10 septembra, od 09.00-16.00, rucak 1h.

Više informacija i rezervacija mesta: Info@Mindyoga.Rs

Yin Joga & Mindfulness mogu postati tvoj novi stil života - prijavi se za nedeljni newsletter već danas