/
YIN JOGA

YIN JOGA

Obuka Yin joge traje tri dana tokom koje polaznici dobijaju osnovna znanja i veštine Yin joge.

Yin joga je forma joge koja je prvenstveno usmerena na istezanje i stimulisanje vezivnog tkiva u telu. To je metoda koja se fokusira na opuštenost, fleksibilnost i svesno prisustvo.

Tokom tri dana obuka pokriva različite aspekte Yin joge.

ŠTA ČINI OBUKU YIN JOGE?

Uvod u Yin jogu i kinesku medicinu: Kurs počinje uvodom u Yin jogu i kinesku medicinu.

Asane (poze): Učesnici će naučiti različite položaje Yin joge ili asane. Ovi položaji se obično izvode sedeći ili ležeći, traju nešto duže, obično između 3 i 5 minuta. Fokus je na istezanju i stimulaciji vezivnog tkiva i ligamenata umesto da se radi na snazi mišića.

Adaptacija i prilagođavanje: Trening se fokusira na prilagođavanje položaja različitim tipovima tela i individualnim potrebama. Ovo uključuje upotrebu pomagala kao što su blokovi, podupirači i ćebad kako bi se pružila podrška i olakšao udoban položaj.

Anatomija i fiziologija: Osnovno razumevanje anatomije i fiziologije ljudskog tela je od suštinskog značaja za bezbedno i efikasno vežbanje Yin joge. Obuka uključuje pregled najvažnijih anatomskih struktura i kako na njih utiču vežbe Yin joge.

Prakse disanja i meditacije: Yin joga se često kombinuje sa praksama disanja i meditacije kako bi se promovisalo opuštanje i svesnost. Obuka može uključivati različite vežbe disanja i meditacije koje dopunjuju položaje Yin joge.

Sekvenciranje: Učesnici će naučiti kako da stvore uravnotežen i siguran niz položaja Yin joge. To podrazumeva učenje odabira vežbi koje se međusobno dopunjuju i prilagođavanja redosleda različitim potrebama i nivoima znanja učesnika.

Teorijske diskusije: Obuka takođe uključuje teorijske diskusije o različitim aspektima Yin joge, kao što su njena filozofija, protok energije u telu i njene potencijalne koristi za zdravlje i dobrobit.

Ispit se sastoji od teorijskog i praktičnog testa. Nakon položenog  teoretskog i praktičnog testa, učesnici dobijaju sertifikat instruktora Yin joge.

Yin Joga & Mindfulness mogu postati tvoj novi stil života - prijavi se za nedeljni newsletter već danas